Oppdatering fra Dhading Hospital

Christoffer og Emil har blitt utplassert ved Dhading Hospital, en omtrent 3 timers kjøretur nordvest fra hovedstaden Kathmandu. Her trives vi alt i alt veldig godt, selvom de første 2 ukene også har brakt flere utfordringer.

De første dagene ble raskt et kultursjokk, og kommunikasjonsvansker (veldig få snakker engelsk), sykdom, insekter og kulturtilpasning preget den første uken vår. Likevel kom vi godt igang med jobben. Vi fikk vårt eget kontor, og fikk reparert litt utstyr allerede de første dagene. Dette gjorde at i hvert fall én dame ga oss mye tillit, og kom innom kontoret vårt med stadig mer utstyr. Noe vi klarte og fikse, og noe vi overhodet ikke klarte å fikse, haha!

Vi bor hos en vertsfamilie i utkanten av byen, og de tar ekstremt godt vare på oss med kjærlighet og veldig mye (og god!!) mat! Å spise samme Daal Baath til både frokost og middag er mildt sagt uvant for to nordmenn, men det går veldig bra! Nå klarer vi også å kommunisere litt, selvom det ofte er slik at de forstår oss, men ikke motsatt hehe!

Etter jobb har vi funnet flere hyggelige restauranter/barer vi kan hygge oss, og vi har fått flere lokale bekjentskap som er kjempeinteressert i å bli kjent med oss. På fridagene våre har vi blitt enda bedre kjent med byen, og vært på en dagstur i Gorkha (~2 timer unna), der vi møtte blant annet Eirik, som jobber i Damauli! Til helga skal mange av oss møtes i Pokhara, noe vi gleder oss veldig til!

dhading1
Daal Baath til frokost før første dag på jobb!
dhading3
Emil fikser en oksygenkonsentrator der ledningen og wall plugen måtte byttes.
dhading2
Christoffer leter desperat etter en passende resistor fra et ødelagt kretskort, som vi kan bruke til en ikke-fungerende sentrifuge.
dhading4
Fridagen gikk også til klesvask. Det er 30 grader her og ekstremt fuktig! Ikke rart at gutta svetter
dhading5
Fra fridagen vår i Gorkha!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s