Oppdatering fra Okhaldhunga sykehus

Hei, alle sammen!

Eline og Maria har nå jobbet på Okhaldhunga sykehus i tre uker. Okhaldhunga er en landsby som befinner seg en 8-9 timers kjøretur østover fra Kathmandu og ligger 1700 moh. I området vi bor dyrker mange av innbyggerne sin egen mat og folk bor primitivt sammenlignet med livet vi er vant med hjemme. Vi bor hos en vertsfamilie i nærheten av en bazar. Der får vi servert god mat, og det går mildt sagt mye i potet og ris. Etter noen uker er vi nå vant til squat-do, kalde dusjer, uforutsette strømbrudd og mus i taket.

IMG_4716
Utsikt over Okhaldhunga fra jobbveien vår.

Vi har fått en god tone med mange av de ansatte på sykehuset og trives godt med arbeidet. Det har vært mye utstyr å reparere, noe av det har ligget på lager en stund, mens annet har dukket opp underveis. Noe av utstyret vi har fikset har vært ting som kortslutninger og ødelagte kretskort, mens andre reparasjoner har kun krevd en real vask. I tillegg til reparasjoner har vi samarbeidet en del med tre teknikere som jobber på sykehusets verksted. Sammen med de har vi snekret og malt ting sykehuset har behov for.

IMG_3246
Okhaldhunga Community Hospital.
IMG_3730
Eline reparerer en sentrifuge som lager mye støy.
IMG_3419
Maria monterer en power plug til et apparat slik at det kan få strøm.

Denne helgen har vi vært på tur til Pattale, en liten landsby nord for Okhaldhunga 2900 moh. Vi ble lovet utsikt over Himalaya og Mount Everest dersom det ble klarvær. Vi var så heldige å få det, selv i monsoon-sesongen.

IMG_3840 2
Her er vi på et view tower i Pattale med utsikt over Himalaya i bakgrunnen.

Vi føler at vi har bidratt mye på sykehuset og har definitivt dratt nytte av det vi lærte på kurset i København. Nå har vi to uker igjen i Okhaldhunga, og vi er klare for å stå på den siste tiden. Etter dette går turen tilbake til Kathmandu, hvor vi får høre hvordan arbeidet til de andre har gått. Vi gleder oss til å møte dem igjen. Takk til alle som følger med på reisen vår!

 

 


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s