Oppdatering fra Damauli District Hospital

Hei! Jeg, Eirik, og min danske EWH partner-in-crime Elvin har nå vært 4 uker i Damauli. Damauli er en relativt stor by som ligger ca. 6 timer fra Katmandu på hovedveien mellom Katmandu og Pokhara. Selv om det er en stor by langs hovedveien ser den veldig lite turisme, så vi (og spesielt jeg) får mye oppmerksomhet fra lokalbefolkningen.

received_2340720092857319
Inngangen til Damauli District Hospital

Homestay-familien vår er hyggelige og serverer oss god mat, selv om det er daal bhat tarkari nesten hver dag – til både frokost og middag. Det har heldigvis vært en del variasjon i ingrediensene, så vi har ikke gått helt lei enda. Faren i familien, Ram, snakker litt engelsk, men kun nok til enkle samtaler. Til tross for dette har de vist oss mye som du kan se i bildene under.

20190714_203839.jpg
Ram slakter en kylling.
Snapchat-1714171884
Vi fikk prøve oss på å lage momos (nepalsk dumpling). Det var skikkelig vanskelig!

Sykehuset er ikke veldig stort, men det har de essensielle avdelingene som akuttmottak, legekontor, fødestue og noen ekstra sengeplasser. Det er ingen tekniker på sykehuset, så vi jobber stort sett selvstendig. Ram, vertsfaren og alt-mulig-mann på sykehuset, har vist oss rundt og hjulpet oss med å finne ødelagt utstyr som vi tar til verkstedet vårt. Vi har reparert bl. a. mange autoklaver, nebulizer, vifter, blodtrykkmåler og rullestol. Selv om vi hovedsakelig er her for å reparere elektrisk utstyr, er det mye annet ikke-elektrisk utstyr vi også kan reparere.

20190719_103455~2
Vi fikk mange autoklaver som alle hadde samme problem. Vi vasket dem godt og byttet varmelement, så fungerte de igjen.
20190724_150545
Vi reparerte en rullestol, men fant bare mountain bike dekk. Så nå er det en offroad-rullestol.

På fritiden har vi utforsket byen, og første frihelg gikk vi på fjelltur til Manung, som er byens fjell. Helgen etter dro vi til Gorkha, og den tredje helgen til Pokhara hvor vi traff mange av de andre deltakerne. Det var et godt avbrekk fra hverdagslivet i Damauli.

20190713_162842
Obligatorisk selfie på toppen av Manung. Damauli er byen du ser i bakgrunnen.
IMG-20190728-WA0055
Gjengen er samlet i Pokhara for en kjekk helgetur.

I morgen reiser vi til vårt andre sykehus i Bandipur hvor vi skal være den siste uken. Neste fredag reiser vi tilbake til Katmandu for en oppsummering av programmet og presentasjoner fra de andre deltakerne.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s