Takk for støtten og rapport fra Parbat

Hallo alle sammen! Ukene har flydd og tiden er nå overmoden for en oppdatering fra oss. Programmet er over og de fleste av oss er omsider tilbake til hverdagen. Men selv om programmet er over betyr ikke det at det blir stille på bloggen fremover! Vi har nemlig til gode å høre om arbeidet og opplevelsene til Carl Fredrik, Marthe og Agnete. Men før det ønsker vi å rette en stor takk til våre sponsorer, alle som har støttes og dere som har fulgt ferden vår på sosiale medier. Uten dere hadde ikke arbeidet vært mulig, og vi er alle takknemlig for deres støtte! Nå skal dere få høre om arbeidet til Carl Fredrik, så er det bare å glede seg til innlegg fra Marthe og Agnete senere!

Gjengen i Kathmandu etter fullført program

Da var det på tide å høre om meg, Carl Fredrik, og min danske venn Lasse sitt opphold i Kushma. For noen uker det har vært! Kushma, som er byen vi bodd i, ligger 8-9 timer vest for Kathmandu. Det er en perle av en by med mye gøy å gjøre, frodig natur og masse fine folk.  Sykehuset vi jobber på er ikke veldig stort og travelt, men vi har hatt nok å holde på med.

Carl_cleaning_suction_pump.jpg
Carl Fredrik jobber på en suction pump

Vi har fått fikset en del maskiner i løpet av oppholdet. Autoklaver, en lampe for fototerapi, suction pumps og ECG maskin er blant noen av tingene vi har jobbet med. Generelt sett har det vært veldig gøy å jobbe med å reparere utstyr, men til tider også veldig frustrerende! Vi har hatt autoklaver som lekker fra alle kriker og kroker, masse utstyr med koblinger som milt sagt er elendige, og da vi prøvde å bestille reservedeler møtte ingen av reservedelene de spesifikasjoner vi hadde gitt. Av alle maskinene vi har jobbet på har vi også bare funnet manual til én… Det positive er at det var enda mer belønnende hver gang vi får noe til å funke, men ordene «Made in India» kommer nok til å hjemsøke meg i en stund framover. Den frodige naturen med sin rike fauna gjenspeiles også i sykehusutstyret. Vi har funnet en kakerlakk som hadde bosatt seg i elektronikken, en død fluekoloni i en suction pump og en familie med edderkopper i et støpsel. At vi finner slikt i utstyr som brukes på sykehus syntes vi er litt ekkelt, men vi trøster oss med at de forhåpentligvis har kommet seg inn der mens maskinene var ute av bruk!

power_plug_with_dead_family_of_spiders.jpg
Edderkoppfamilen i støpselet

Vi bodde i et gjestehus to minutter fra sykehuset. Til tross for at det var et gjestehus har vi levd veldig tett på familien, som er en helt fantastisk gjeng. Som med flere av de andre deltagerne måtte vi også ned i knebøy på toalettet. I begynnelsen var vi litt skeptisk, men vi kan nå stolt si vi har gått fem uker uten toalettpapir! På fritiden brukte vi mye av tiden på å utforske nærområdene. Kushma har hele fire høye hengebroer, hvorav to av dem er Nepals lengste og høyeste! Byen har også to huler som vi har besøkt. I den ene gikk vi ganske langt inn, og på det smaleste lå vi på alle fire og skviste oss fremover. På et tidspunkt forstod jeg godt hvorfor folk har klaustrofobi! Vi har også gått opp på noen topper, vandret over rismarker og minglet med lokale. Det beste for min del har vært å besøke familiens hus/gård utenfor byen. Der bor vertfarens foreldre og broren med kone og barn. De er veldig hyggelige og tok oss virkelig inn i varmen. De har laget ordentlig Nepalsk mat til oss, og ikke minst slaktet to kyllinger når vi har vært på besøk! Kort oppsummert har vi opplevd mye med både innen natur og kultur.

Staff_photo_after_goodbye_cermonie.jpeg
Carl Fredrik og Lasse på avslutningsseremonien siste dagen

Det er litt merkelig å være tilbake til hverdagen, men vi kan se tilbake på et veldig fint opphold og en erfaring vi sent kommer til å glemme. Og igjen takk til alle som har støttes oss og gjort arbeidet mulig!


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s